Forum Replies Created

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Tricopter won't arm #57195
    belgoheli
    Participant

    Sorry I didn’t mean to say the tricopter wasn’t flying excellent as well; I was just referring to the hick up of arming the motors.

    in reply to: Tricopter won't arm #57194
    belgoheli
    Participant

    I have 2 RC Explorer tri-copters and 3 racedrones all running on Cleanflight. With the exception of the Tricopter they all fly excellent so therefore I feel reluctant to swap…..
    I have no idea what Betaflight would bring me, however no need to convince me that there are advantages 🙂
    I’ll try Betaflight for my next copter

    Anyway thanks for the suggestions
    Belgo

    in reply to: Tricopter won't arm #57186
    belgoheli
    Participant

    Hi
    I am referring to David’s vid of the Cleanflight set up @ 17:02 where he is showing how to set up the arming mode

    Regards

    in reply to: Tricopter won't arm #57181
    belgoheli
    Participant

    Hi Kevin_Erik

    I increased the window of the arming in the mode tab so that the area is now from 1800 till 2050 .
    I still have the problem that I have to unplug and connect a couple of times until I hear the ESC tunes.
    But once those beeps are heard, the motors now always start to spin when I hit Aux 1 arming channel.

    The problem of the FC not starting up time time after time was explained to me by David. Can’t find the answer back.

    Anyway thanks for the tip!

    Belgo

    in reply to: Tricopter won't arm #57173
    belgoheli
    Participant

    Hi there,

    I had the same problem with the motors not arming and tail servo not responding. Have a look at my thread # 36677.
    So what I do is I connect the flight battery, disconnect and quickly connect again. Sometimes I need to do this a couple of times.

    Hope this solves the problem

    Best Belgo

    in reply to: FCF3 booting process is slow #36736
    belgoheli
    Participant

    I have been browsing through all the Tri 4 threads as well as a major part of all other related items on the RC Explorer forum and I have tried a couple of remedials I picked up.

    Amonst them were deactivating the V measuring and re calibrating the accelerometer.

    None of them helped.

    However at some stage I just let the blue leds blinkering and the beeping going on

    Then suddenly when I was no longer expecting anything to happen the blinkering and beeping stopped, the ESC sounds were heard and the FC board was working fine. (solid green LED).

    So the booting process of the controller takes extremely long but after cutting power supply and quickly re connecting the battery the booting takes only a couple of seconds and the ESC are almost instanteneously activated. So all I have to do is have some more patience compared to my other flight controllers and flybarless systems I am using…
    But I really haven’t got a clue why it works like this; to me case is closed.

    In the meantime maidenflight (hovering only) has taken place without any problems.

    Regards,

    Belgoheli

    in reply to: FCF3 booting process is slow #36721
    belgoheli
    Participant

    Problem solved

    in reply to: F3FC shows up as unknown device #35921
    belgoheli
    Participant

    Stupid question: did all of those computers have the same (windows) system installed?

    In case affirmative I would suggest to use a pc with different win system. That is how I finally could connect the F3FC board

    Best Belgo

    in reply to: Installing driver F3FC board on windows 8 #35904
    belgoheli
    Participant

    Saturday I tried my good old pc on Windows 7.
    Guess what? the board connected immediately 🙂
    Anyway, thanks for the tip.

    in reply to: Installing driver F3FC board on windows 8 #35831
    belgoheli
    Participant

    Problem solved now, and firmware flashed, however now I cannot get the board connected to Cleanflight. I keep getting the message “Failed to open serial port”.

    Any suggestions?

    in reply to: So I finally pulled the trigger on the mini-tri kit… #23382
    belgoheli
    Participant

    Pressed the button too yesterday.
    The wait has begun

    in reply to: Share your build/setup #23224
    belgoheli
    Participant

    Thanks,

    Belgoheli

    in reply to: Post a pic of your Mini-Tricopter #23210
    belgoheli
    Participant

    Nice canopy!

    I assume you produced yourselves; do you also sell these?

    thanks,

    Belgoheli

    in reply to: So I finally pulled the trigger on the mini-tri kit… #23137
    belgoheli
    Participant

    I am also having my finger on the trigger, however I never buy things on back order. The mini Tri has been on back order for a coupe of weeks now. Does somebody know when the next batch becomes available? what is holding up?

    Thanks
    Belgoheli

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)