Forum Replies Created

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • dagtennis
    Participant

    Bergen County, NJ

    Not sure where the map is..

    in reply to: Bicopter servo output #59551
    dagtennis
    Participant

    @David it works!!! 🙂

    However, for some reason the copter has a list to the left side…it seems to slide left and slightly backwards in the air..at first I thought I hadn’t calibrated the accelerometer correctly but I redid it and its correct.

    The only thing I can think of is that one ESC is moderately closer to the frame than the other…but that would not explain the backwards movement

    Also, it does the shakey shake when it descends…will explore

    in reply to: Bicopter servo output #59495
    dagtennis
    Participant

    Thanks so much everyone! Going to test it tonight and will report back

    in reply to: Bicopter servo output #59466
    dagtennis
    Participant

    Thanks @Terje and @jihlein :). @nazrat0158, glad you got yours working

    Unfortunately, I am not near my copter this week but it sounds like I have two options:

    1. Use an older version of betaflight such as 3.1.6 and try using David’s CLI commands

    or, the more preferable method

    2. Download Betaflight 3.5.1, use the hex file in @jihlein ‘s post to flash the copter, and then use @Terje ‘s CLI mix

    Is that correct? Sorry im so horribly lost

    in reply to: Bicopter servo output #59320
    dagtennis
    Participant

    @nazrat0158 and @jihlein and @david

    It seems we would need to use betaflight 3.1.6 or earlier to get the bicopter mixer to work since this is an F3 chip. Is that accurate?

    David what version of betaflight did you use? I thought you said 3.4 but the other post seems to indicate versions after 3.1.7 won’t work with a bicopter

    Thanks for the link jihlein but I’m hesitant to try that given my lack of skills in the cli and resources, and my habit for screwing things up

    Ps thanks for all the help guys, this forum is super responsive and great. I know this craft will be great once airborne. PS the new gemfan 5152s v2 props are not only nearly indestructible but they will make this thing whip (evidenced by my quad doing unimaginable speed on them). Plus the yellow look real nice.

    in reply to: Bicopter servo output #59295
    dagtennis
    Participant

    I believe I am using betaflight 3.4.

    @nazrat0158 I think the issue is the bicopter setting under the configuration tab won’t save. I don’t know how to make it save (had this issue with quads and set the baud rate to 96000 in ports for the vcp and it worked) but that doesn’t seem to work for this board.

    • This reply was modified 3 years, 2 months ago by dagtennis.
    in reply to: Bicopter servo output #59284
    dagtennis
    Participant

    If you mean all that code which is on the kits link and gets pasted into the CLI tab on betaflight then yes i did copy and paste that in.

    in reply to: Bicopter servo output #59264
    dagtennis
    Participant

    I was about to post this question. I am having the exact same issue.

    in reply to: Wiring Assistance #59244
    dagtennis
    Participant

    Great, thanks so much for the help and quick reply! Hoping to get it in the air today and use some tools to see if I can figure out the backwards shaking.

    On question 1, what I meant was in the video at 2:02, right above the 6v selected connection you made, you soldered a red wire to a “+” which was on the first of four pads. Does this wire/pad supply the battery voltage? If so, then I will solder it to the vbat pads. If not, where does this wire solder to?

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)